Екс-керівник Донецької ОВА залишається на волі: суд відмовив САП в апеляції  

Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду 16 вересня відмовили в задоволенні апеляції САП та залишили в силі попереднє рішення не брати під варту очільника Антимонопольного комітету України, екс-главу Донецької ОВА Павла Кириленка, - повідомляють "Схеми".

"Прокурор оскаржував рішення ВАКС від 28 серпня, коли суд визначив голові АМКУ запобіжний захід у вигляді застави та зобов’язання носити електронний браслет, хоча обвинувачення наполягало на триманні під вартою.   Посадовця підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень і декларуванні недостовірної інформації. Сам посадовець обвинувачення відкидає", - йдеться у повідомленні.  

Видання нагадало, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження після виходу матеріалу «Схем», в якому журналісти виявили, що родина Кириленка у період 2020-2023 років придбала автівки і низку нерухомості у Києві й області, а також в Ужгороді загальною ринковою вартістю понад 70 мільйонів гривень. При цьому, йшлося у розслідуванні, ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно.

Як повідомлялося, колишній голова Донецької області Павло Кириленко, обвинувачений у незаконному збагаченні, вніс 30 мільйонів застави. За словами голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, екскерівник Донецької області пояснив, що ці гроші його сім'я заробила на... продажу малини.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті