Двоє волонтерів з Луганщини нагороджені відзнакою Президента України "Золоте серце" (ВІДЕО)

Новою відзнакою від Президента України "Золоте серце" нагороджені двоє волонтерів з Луганщини – Сергій Рашко та Юрій Широков. Про це йдеться в опублікованому на офіційному інтернет-представництві Президента України Указі №850/2022 від 9 грудня.

"Хоча волонтерський рух став частиною фундаменту України, у нас досі не було особливої відзнаки, яка могла б стати символом нашої вдячності волонтерам і тим, хто дає силу цьому руху. Тепер така відзнака є. Це серце. Золоте серце для простих людей, які захищають усіх нас. Цього року ми започатковуємо нагородження такою відзнакою", – наголосив Зеленський.

Уточнюється, що за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України та подолання її наслідків відзнакою Президента України "Золоте серце" нагороджено, зокрема, волонтерів із Луганщини – Сергія Рашка та Юрія Широкова.

Як зазначив у своєму Телеграм-каналі голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, обидва волонтери евакуювали людей у найскладніший період.

"Вони врятували десятки життів мешканців області", – написав Гайдай.

На відео, опублікованому Гайдаєм, – евакуація мешканців Луганщини.

Раніше повідомлялось, що з рашистського полону повернулась волонтерка з Рубіжного Ольга Кутявіна.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті