Два мільйони гривень спрямовані цьогоріч на створення умов для інтеграції ВПО з Луганщини у приймаючі територіальні громади

На створення умов для інтеграції переселенців з Луганської области у приймаючі територіальні громади Луганською обладміністрацією спрямовано два мільйони гривень бюджетних коштів у поточному році. Про це повідомив директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської ОДА Ігор Куденко на нараді під головуванням першого заступника очільника Луганщини Олексія Смирнова 19 вересня, пише Луганська ОВА у соцмережах.

"12 регіональних програм реалізуються облдержадміністрацією у поточному році. Реалізація програм передбачалась за чотирма напрямами: соціальні, національно-культурні, економічні та інші, загальний обсяг їх фінансування склав 171,7 млн грн. ...Два мільйони спрямовані на створення умов для інтеграції ВПО у приймаючі територіальні громади", - сказано в повідомленні.

Куденко зазначив, що понад 98% фінансових ресурсів були спрямовані на виконання програм соціального напряму. 

Загалом цьогоріч заплановано залучити з усіх джерел 1067,7 млн грн, з яких: кошти облбюджету - 823,5 млн грн (77,1 %), місцевих бюджетів - 47,9 млн грн. (4,5 %), держбюджету - 25,1 млн грн (2,4 %).

Підкреслюється, що найбільший обсяг фінансових ресурсів в сумі 125,6 млн грн (73,2% від загального обсягу фінансування) направлено на реалізацію Обласної комплексної цільової програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період до 2025 року. Зокрема, на працевлаштування та професійне навчання ВПО буде витрачено 3,7 млн грн.

Крім того, повідомляється, що важливу програму розвитку й підтримки комунальних закладів охорони здоров'я та надання населенню медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, на 2023-2025 роки профінансовано на суму 43,8 млн грн за рахунок коштів обласного бюджету. 

Як підкреслюється в повідомленні, програми, які пов’язані з інфраструктурними проєктами, зокрема дорожнього будівництва та з охорони навколишнього природного середовища, цьогоріч Луганською обладміністрацією не фінансувались.

Раніше з посиланням на директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської ОДА Ігоря Куденка "ОстроВ" повідомляв, що Мінреінтеграції розглядає пропозиції Луганської ОДА щодо вирішення проблем луганського бізнесу.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті