Другий мистецько-освітній табір для молоді з Донецької області NYCamp відбувся в Карпатах

Мистецько-освітній табір для молоді з Донецької області NYCamp відбувся в Карпатах. Про це повідомила Донецька ОВА в Телеграм 26 вересня.

"У Карпатах відбувся другий мистецько-освітній табір для молоді з Донеччини NYCamp", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що табір є однією з ініціатив Нью-Йоркського літературного фестивалю, заснованого письменницею Вікторією Амеліною. Головний партнер події - організація "Ініціативна молодь українського Нью-Йорка". Табір відбувся за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Мистецько-освітній табір зібрав у горах переможців та номінантів конкурсу есеїв від Нью-Йоркського літературного фестивалю (НЛФ) із фокусною темою "Деокупація майбутнього". Усього на конкурс надійшло понад 50 текстів. Серед їхніх авторів журі відібрало понад 20 учасників та учасниць кемпу. Автори есеїв, що не потрапили у табір, отримали додаткові призи від НЛФ та Видавництва Старого Лева - сертифікати на купівлю книг.

Раніше повідомлялось, що громадські активісти - переселенці з Сіверськодонецька - відкрили на Закарпатті дитячий хаб.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті