Довічне ув'язнення загрожує агенту ФСБ, якого затримали на території військової частини в Кропивницькому під час фотографування техніки

СБУ в Кропивницькому затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари по Кіровоградщині "в обхід" ППО. Про це повідомила СБУ в Телеграм та "Суспільне Кропивницький" з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах 21 жовтня.

"Служба безпеки затримала ще одного агента ФСБ у Кропивницькому. Ним виявився 34-річний місцевий житель, який "зливав" окупантам місця базування та маршрути руху Сил оборони. ...Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна", - сказано в повідомленні.

Як повідомила "Суспільному" речниця Кіровоградської обласної прокуратури Олеся Панченко, чоловіка затримали після проникнення на територію однієї з військових частин міста, де він фотографував військову техніку.

"Він отримав пропозицію під час спілкування з абонентом мережі Telegram, який представлявся співробітником ФСБ РФ. Жителеві Кропивницького запропонували за гроші здійснювати інформування країни-агресора про розміщення воєнізованих підрозділів, будівель суду, адміністрації, прокуратури", - зазначила Панченко.

За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога цікавили вогневі позиції ППО та розташування логістичних складів українських військ. Щоб отримати розвіддані зрадник об’їжджав територію обласного центру, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ. У разі виявлення військових об’єктів він мав сфотографувати або відзняти їх на відео, а потім "прив’язати" відповідні координати до гугл-карт. Агентурна інформація потрібна була окупантам для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону "в обхід" української ППО.

Також фігурант відслідковував час та місце переміщення військових колон, які рухалися у напрямку передової.

Для конспірації зловмисник постійно змінював маршрути розвідувальних вилазок, які проводив під виглядом прогулянок.

"Служба безпеки затримала фігуранта на "гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта. На місці події у затриманого вилучено мобільний телефон, на який він фотографував об’єкт Сил оборони. Також у гаджеті виявлено анонімний чат у популярному месенджері, який агент використовував для комунікації з ФСБ. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що довічне ув'язнення загрожує агенту ФСБ, якого перекинули з росії у Харків.

Статті

Донбас
20.10.2024
18:24

Воювати в Україну приїжджають злочинці, жебраки та душевнохворі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу захлинаючись від захвату цитували чергові заяви Путіна. Кожна з них сама по собі виглядала цілком серйозно, але під час спроби скласти їх у єдину картинку чітко було видно відсутність логіки в оратора та...
Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Всі статті