"Достатньо просто зателефонувати". Верещук розповіла алгоритм дій при евакуації з Донецької області

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла алгоритм дій для тих, хто має евакуюватися з Донецької області. Про це вона розповіла сьогодні на брифінгу під час поїздки на Полтавщину.

"У нас є алгоритм, створеній координаційний штаб для евакуації з Донецької області…Ми зараз говоримо про понад 50 тисяч дітей під обстрілами та понад 200 тисяч людей… Якщо люди хочуть виїхати, вони телефонують або пишуть онлайн в чат-боти через ОВА, їм достатньо просто зателефонувати. До них приїдуть додому по всій області, заберуть, транспортуватимуть до місця евакуації. Це може бути автобус, чи потяг", - розказала вона.

За її словами, по дорозі їм буде зроблено все, щоб вони отримали довідку ВПО.

"На вокзалі їх зустрінуть, нададуть першу допомогу від держави…і все, що потрібно", - уточнила вона.

Верещук сказала, що влада врахувала всі помилки минулих хвиль евакуацій, а також розказала про формат відмови від евакуації.

"Ми розуміємо, що будуть люді, які не захочуть евакуюватися. Тоді там є певний формат відмови. У нас демократія, ми не можемо примусово вилучати дітей і так далі. Але ми маємо вказати на персональну відповідальність батьків, які залишать дітей у зимовий період", - розказала вона.

"Газу, опалення не буде, світла не буде!"- наголосила Ірина Верещук.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський закликав жителів Донецької області евакуюватися, щоб не стати жертвами російської армії.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті