Донецький "Шахтар" достроково став чемпіоном УПЛ й наблизився до рекорду "Динамо"

Донецький "Шахтар" обіграв київське "Динамо" в центральному матчі 28-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) з рахунком 1:0. Таким є результат матчу, який закінчився на "Арені Львів" ввечері 11 травня. Це дозволило "гірникам" достроково стати чемпіонами.

"Завдяки перемозі в Класичному "гірники" достроково забезпечили собі "золото" УПЛ. За два тури до кінця чемпіонату перевага "Шахтаря" (70 очок) над "Динамо" зросла до 7 балів. Для донецького клубу це 15-те чемпіонство в історії. Таким чином, "Шахтар" наблизився за цим показником до "Динамо", яке залишається рекордсменом чемпіонату України з 16 виграними титулами", - пишуть ЗМІ.

Зазначається, що у першому таймі підопічні Маріно Пушича забезпечили собі мінімальну перевагу в рахунку. На 29-й хвилині після подачі Кевіна з лівого флангу Данило Сікан злету влучив м'ячем у руку Костянтина Вівчаренка - арбітр переглянув повтор епізоду за допомогою системи VAR і призначив пенальті. Виконав пенальті Георгій Судаков - і на 33-й хвилині низом впевнено відправив м'яч у лівий кут, тоді як голкіпер киян Георгій Бущан стрибув в інший кут. У другому таймі команди грали на зустрічних курсах, але свої моменти у голи втілити не зуміли. Відтак донеччани втримали мінімальну перемогу.

Раніше повідомлялось, що 7 квітня на "Львів Арені" донецький "Шахтар" обіграв місцевий "Рух" з рахунком 3:1 у матчі 23-го туру української Прем'єр-ліги.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті