Донецькій області потрібні ще 199 генераторів, щоб пережити ймовірні відключення через обстріли - ОВА

Донецькій області потрібні ще 199 генераторів, щоб пережити ймовірні відключення електроенергії через обстріли з боку російських військ. Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, передає Укрінформ.

«Ми практично за пів року від міжнародних організацій отримали 566 генераторів для нашої критичної інфраструктури – це об’єкти водо- та теплопостачання. Станом на сьогодні нам ще потрібно 199 генераторів, з них 88 – для громад, де ведуться активні бойові дії, для «Пунктів незламності» і ще 111 - додатково для об’єктів критичної інфраструктури», - розповіла Гусєва.

Вона підкреслила, що в такому разі регіон буде на 100% забезпечений генераторами.

Гусєва зазначила, що для допомоги громадам обласна влада зібрала відомості про їхні потреби у генераторах, вугіллі, «буржуйках» тощо.

«Ми сформували всі ці потреби і направили до міжнародних організацій. Головне на сьогодні – це забезпечення об’єктів критичної інфраструктури генераторами, щоб у разі перебоїв з енергопостачанням ми могли не відключати котельні», - наголосила керівниця департаменту.

Посадовиця додала, що місцеві органи влади працюють з міжнародними організаціями. І якщо на початок опалювального сезону всі об’єкти критичної інфраструктури на Донеччині будуть з генераторами, тоді можна «спокійно реагувати на можливе відключення електроенергії».

Як повідомлялося, на тій території Донецької області, яка контролюється українською владою, на початок вересня проживало понад 522 тис. людей, і забезпечити їх комунальними послугами дуже складно.

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті