Донецька спеціалізована прокуратура відкрила справу за фактом дезертирства військового Гнезділова - ЗМІ

Органи прокуратури відкрили кримінальне провадження за статтею про дезертирство у зв'язку із заявою військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова про самовільне залишення служби через відсутність врегулювання питання демобілізації українських бійців, - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

"За цим фактом відкрито кримінальне провадження", - розповів співрозмовник агентства.

Він зазначив, що справу відкрила 23 вересня Донецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони за результатами моніторингу мережі інтернет. Наразі її передають для розслідування за підслідністю.

Водночас джерело агентства звернуло увагу на те, що Гнезділов не має жодного процесуального статусу, йому не повідомляли про підозру.

"Наразі він перебуває на лікарняному, термін якого закінчується найближчим часом. Якщо протягом трьох днів після цього він не прибуде на місце служби, ухвалюватимуть подальші процесуальні рішення", - пояснив співрозмовник агентства.

Інформагенство нагадало, що 21 вересня Гнезділов на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до необхідності врегулювання строків служби для мобілізованих.

"Відсьогодні я йду в СЗЧ (самовільне залишення частини - прім.), до встановлення чітких термінів служби чи до свого 25-річчя, маючи за своєю спиною пʼять років бездоганної солдатської служби... Надіюсь, цим вчинком вдасться донести до влади та суспільства необхідність розмови та вирішення цієї ситуації", - написав військовослужбовець.

Водночас він додав: "Моя позиція залишається незмінною: ми маємо створити мобілізаційну чергу з усіх військовозобов'язаних українців, і тоді демобілізація стане реальністю".

Гнезділов пішов в армію добровольцем у 2019 році, брав участь у боях у Донецькій області, включно з Пісками й Бахмутом.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті