Донеччину на Олімпійських іграх-2024 у Парижі у складі української команди представить низка спортсменів: хто саме

Донецька область буде представлена на Олімпійських іграх у Парижі в чотирьох видах спорту. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашікн 12 липня у телеграм.

"До складу національної збірної команди України для участі в Іграх XXXIII Олімпіади увійшло 140 спортсменів. Попри всі складнощі воєнного часу, Донеччина теж матиме своїх представників на цих престижних змаганнях", - наголосив глава області.

Три атлети Школи вищої спортивної майстерності Донецької області вже мають досвід виступів на Олімпійських іграх. Легкоатлетка Вікторія Ткачук, яка спеціалізується на бігу на 400 м з бар’єрами, та борець вільного стилю Олександр Хоцянівський втретє поїдуть на Олімпіаду. Велосипедист Анатолій Будяк вдруге виступить у груповій гонці на шосе.

Уперше на Олімпіаді буде представлена футбольна збірна. Гравці ФК «Шахтар» Дмитро Криськів, Олег Очеретько та Данило Сікан, а також вихованець академії "гірників" Максим Таловєров, який зараз грає за австрійський ФК «ЛАСК», захищатимуть честь нашої держави.

Також Олег Верняєв - український гімнаст, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016, чемпіон світу зі спортивної гімнастики, учасник Олімпійських ігор 2012, буде замагатися у категорії спортивна гімнастика.

Філашкін побажав українській команді яскравих виступів у Франції.

Як повідомлялося, Національний Олімпійський комітет України опублікував поіменний перелік спортивної делегації на Олімпійські ігри в Парижі. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті