До кінця року Німеччина поставить Україні нові засоби ППО та інші озброєння

До кінця поточного року Німеччина поставить Україні нові засоби ППО та інші озброєння. Про це заявив генерал-майор Крістіан Фройдінг у подкасті бундесверу Nachgefragt, - повідомляє Телеграм-канал DW-Главное.

За словами Фройдінга, до пакета допомоги увійдуть системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM і IRIS-T SLS середньої та малої дальності, 10 зенітних самохідних установок Gepard, а також 30 танків Leopard 1A5 і 400 бронетранспортерів MRAP.

Генерал зазначає, що українські військові усвідомлюють усі ризики проведеного ними наступу в Курській області, і якщо ця операція ЗСУ пройде успішно, вона може «істотно вплинути на динаміку» воєнних дій, а сам наступ показує, що українські сили, як і раніше, «зберігають волю і здатність домогтися успіху в цій війні і навіть виграти її».

За оцінкою Фройдінга, який очолює ситуаційний центр по Україні в Міноборони ФРН, у наступі беруть участь чотири бригади ЗСУ, до їхнього складу «входить від 4000 до 6000 солдатів», яких з української території підтримують ще від двох до чотирьох тисяч осіб за допомогою логістики та ППО. «Глибина займаної території становить близько 30 км, ширина - близько 65 км», а загальна площа території, на якій діють ЗСУ в Курській області, оцінюється приблизно в 1000 км², каже генерал.

«Це цікаво ще й тому, що від початку року українські сили втратили в боях із росіянами територію приблизно такого ж масштабу», - зазначає генерал-майор бундесверу, який в останні кілька днів перебував із візитом в Україні.

Як повідомлялося, у Міноборони Німеччини заявили, що Україна вільна в застосуванні німецької зброї.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті