До 8 років тюрми загрожує затриманій на Донеччині ворожій поплічниці, яка допомагала рашистам прорватися до Нью-Йорка

СБУ затримала інформаторку РФ, яка допомагала рашистам прорватися до Нью-Йорка на Донеччині. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 22 серпня. 

"Служба безпеки затримала ще одну інформаторку російської розвідки, яка «зливала» рашистам локації Сил оборони на Донеччині. У зоні особливої уваги ворога були бойові позиції важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити селище Нью-Йорк", - сказано в повідомленні.

Крім цього, фігурантка намагалася визначити координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху українських військ, які обороняють населений пункт. 

Зазначається, що розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових наступальних операцій, спрямованих на захоплення селища, де наразі тривають важкі бої.

Співробітники СБУ затримали російську інформаторку у ході контрдиверсійних заходів на передовій, коли вона намагалася евакуюватися із селища у прифронтовий район.

Ворожою поплічницею виявилася місцева жителька, ідейна прихильниця рашизму, яка чекала на прихід загарбників.

Зв'язок з розвідкою РФ жінка дистанційно підтримувала через матір свого чоловіка, яка проживає в росії та перебуває у полі зору спецслужби країни-агресора.

Для збору розвідувальних відомостей інформаторка регулярно обходила фронтову місцевість, де приховано фіксувала локації Сил оборони. Додатково фігурантка "втемну" використовувала своїх знайомих, у яких випитувала потрібну їй інформацію під час побутових розмов. Потім вона узагальнювала зібрані дані, надиктовувала їх у голосових повідомленнях та відправляла "зв’язковій" в росію.

Під час затримання у ворожої інформаторки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що до 15 років ув'язнення засуджено агента ФСБ з Донеччини, який наводив російські "КАБи" на захисників Покровська.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті