До 15 років ув’язнення засуджено ще одного псевдопрокурора "ЛНР" - зі Станиці Луганської

До тривалого терміну позбавлення волі засуджено так званого "прокурора Станично-Луганського району". Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 5 лютого.

"До широкомасштабного вторгнення мешканець Станиці Луганської служив в українських правоохоронних органах. У лютому 2022 року він перейшов на бік ворога невдовзі і отримав посаду "прокурора Станично-Луганського району". Псевдоправоохоронець допомагав рашистам утримувати під контролем ситуацію у Станиці Луганській, виявляти та здійснювати "кримінальне переслідування" патріотів України. Крім того, через окупаційні ЗМІ він закликав "жертв української окупації" звертатися із заявами до "прокуратури ЛГР", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що так званий "прокурор" брав участь у проросійських заходах, які проводила місцева окупаційна адміністрація, та проводив "прийоми громадян", під час яких "роз’яснював" зміст законодавства країни-агресора, зокрема, щодо "приєднання" захоплених українських територій до РФ. 

Суд визнав зловмисника винним у колабораційній діяльності  (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та засудив до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади у державних органах, займатися юридичною діяльністю строком 15 років та з конфіскацією майна. Так званого "прокурора" оголошено у розшук. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати його затримання.

Раніше повідомлялось, що "колаборант зі стажем" Бондар з Лутугинського району Луганщини отримав підозру від СБУ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті