До 12 років засуджено музиканта-агента ФСБ, який скоригував ракетний удар по Луцькому аеродрому у перший день повномасштабного вторгнення

До реального терміну ув’язнення засуджено агента ФСБ, який коригував ворожі обстріли Волині на початку повномасштабної війни. Про це повідомив Телеграм-канал СБУ 16 липня.

"За матеріалами СБУ засуджено агента ФСБ, який скоригував ракетний удар по Луцькому аеродрому. Слідство СБУ встановило, що за його координатами 24 лютого 2022 року рашисти здійснили ракетний удар по військовому аеродрому поблизу Луцька. Після повітряної атаки РФ навідник передав окупантам інформацію про наслідки "прильоту", - сказано в повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника на початку березня 2022 року. Зловмисником є 38-річний музикант місцевої філармонії, якого ФСБ дистанційно завербувала ще до початку повномасштабної агресії. Тоді він приїхав до Москви, де зустрівся зі своїм російським куратором і отримав від нього агентурні завдання. Надалі комунікацію з ворогом фігурант здійснював через "зв’язкового". Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ.

Перед повномасштабним вторгненням зрадник приховано обійшов периметр військового аеродрому на Волині та позначив розташовані там техніку і об’єкти на електронній карті. Підготовлений "звіт" агент направив до ФСБ через заздалегідь відпрацьований канал зв’язку у забороненій соцмережі "Вконтакте". 

За матеріалами Служби безпеки зловмисника визнано винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

"З урахуванням співпраці зі слідством суд призначив йому 12 років тюрми", - пише СБУ.

Раніше повідомлялось, що довічне ув'язнення загрожує учасницям жіночої агентурної групи ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті