Для ВПО на Дніпропетровщині розгорнули вісім транзитних евакуаційних пунктів

Наразі у Дніпропетровській області розгорнуто вже вісім евакуаційних пунктів для переселенців, де їм надають невідкладну допомогу. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Життя у транзитному евакопункті в Павлограді починається з самого ранку. Благодійники відкривають намети. Розгортають польову кухню. Аби теплим сніданком зустріти тих, кого рятують з-під обстрілів", - повідомив очільник ОВА. 

Як повідомляється, у транзитному евакопункті є спальні місця та постільна білизна. Є можливість також прийняти душ.

За словами очільника ОВА, загалом харчування пропонують триразове. За необхідності з людьми працює психолог, бо багато хто з переселенців перебуває у стані невизначеності. 

"Сприяють й з відновленням чи оформленням документів. Допомагають матеріально. Видають гігієнічні набори. Одночасно на локації можуть розмістити до 100 дорослих і дітей. Зараз вільних місць більше половини. Адже перепочивши, мешканці «гарячих» регіонів рушають далі – у пошуках безпеки", - зазначив Сергій Лисак.

Як повідомлялося, громадські активісти - переселенці з Сіверськодонецька - відкрили на Закарпатті дитячий хаб. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті