Ділки з Дніпра збиралися продати РФ запчастини до бойових літаків - СБУ

Служба безпеки запобігла продажу до росії партії авіаційних комплектуючих, які були викрадені на одному із українських підприємств. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Мова йде про стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.

За даними слідства, до оборудки причетний дніпропетровський кримінальник, який у 2019 році вкрав відповідне обладнання зі складу компанії-виробника.

"Потім зловмисник передав військову продукцію знайомому підприємцю для "зберігання" і подальшого збуту. Встановлено, що комерсант тривалий час переховував авіакомплектуючі на території власної станції техобслуговування. А згодом, щоб їх реалізувати, - розмістив відповідне оголошення на спеціалізованому сайті", - повідомляє Служба безпеки.

За інформацією СБУ, опублікованою "рекламою" зацікавились представники воєнно-промислового комплексу рф, які підшукували такі запчастини для бойових літаків країни-агресора.

Співробітники Служби безпеки задокументували факти злочинної діяльності й заблокували продаж військового обладнання окупантам.

Під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта вилучено 10 авіанасосів, 2 стартер-генератори, тисячу додаткових комплектуючих.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Вилучена продукція була передана для потреб Збройних Сил України.

Як повідомлялося раніше, СБУ та Нацполіція викрили на Одещині рекетирів, які видавали себе за правоохоронців і "обкладали даниною" ухилянтів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті