Дев’ять золотих нагород здобули спортсмени з інвалідністю з Луганщини на чемпіонаті України з параплавання

Спортсмени з Луганської області, які мають інвалідність, здобули дев’ять золотих медалей на чемпіонаті України з параплавання, який відбувся у Полтаві. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 21 травня.

"Спортсмени Луганської обласної ДЮСШ для інвалідів здобули дев’ять золотих нагород на чемпіонаті України з параплавання", - йдеться в повідомленні. 

Уточнюється, що в Полтаві відбувся чемпіонат України з параплавання серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, порушеннями зору, вадами фізичного та розумового розвитку. У змаганнях взяли участь 145 представників різних регіонів України. Серед них і вихованці Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів.

У підсумку Роман Куценко переміг на дистанціях 50 метрів брасом, 50 та 100 метрів вільним стилем, став другим на дистанції 50 метрів на спині, третім - на 150-метрівці у комплексному плаванні.

Марина Низова посіла перші місця на дистанціях 50 та 100 метрів брасом, а також друге місце на 50-метрівці вільним стилем.

Ганна Поліщук була кращою на дистанціях 150 метрів у комплексному плаванні, 50 метрів брасом, 50 метрів вільним стилем, 100 метрів вільним стилем, другою - на дистанції 50 метрів на спині.

Підготували спортсменів Надія Можаєва та Олексій Ганусенко.

Раніше повідомлялось, що чемпіонці Європи з пауерліфтингу з Луганщини Наталії Олійник, яка має інвалідність, та її тренеру призначено стипендію Президента України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті