Дитяча лікарня у Краматорську потребує 1,3 млн з United24 для створення альтернативного джерела електроенергії

Адміністрація КНП "Дитяче територіальне медичне об’єднання" Краматорської міськради потребує 1,3 млн грн для забезпечення дитячого стаціонару електроенергією в умовах аварійних та віялових відключень у країні. Адміністрація закладу просить виділити кошти з рахунку United24. Про це з посиланням на пояснювальну записку КНП "Дитяче територіальне медичне об’єднання" до Комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я МОЗ України "ОстроВу" повідомила експертна організація StateWatch 9 грудня.

"Враховуючи, що війська РФ ракетними обстрілами цілеспрямовано руйнують енергетичну інфраструктуру України, наш заклад вже мав відключення від постачання електричної енергії та може в подальшому тривалий час у зимовий період року залишитися без електричної енергії", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що станом на кінець жовтня КНП "ДТМО" КМР залишалося єдиним працюючим закладом охорони здоров’я, що надає медичні послуги для дітей на неокупованій частині Донецької області. Однак адміністрація закладу вказує на те, що заклад не має альтернативних джерел живлення електричною енергією, а тому потребує 1,3 млн грн для забезпечення функціонування дитячого стаціонару КНП "ДТМО" КМР у разі аварійних або віялових відключень електроенергії.

Водночас зазначається, що у квітні 2022 року КНП "ДТМО" КМР отримало від благодійної організації "Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ" дизель-генератор фірми DALGAKIRAN. Однак, згідно з розробленою проектно-кошторисною документацією вартість реконструкції енергосистеми та розміщення дизель-генератора на території лікарні складатиме 1,3 млн грн, які адміністрація закладу просить виділити з проєкту United24.

Підкреслюється, що станом на початок грудня розгляд вказаного питання Комісією з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я не проводився.

"Комісія здійснює розподіл коштів гуманітарної допомоги на медицину, що надходять у рамках проєкту United24, згідно з Порядком використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я, затвердженим постановою Кабміну, – сказано в повідомленні. – Експертна організація StateWatch закликає владу зробити всю інформацію про витрати на відбудову країни публічною та підзвітною".

Раніше повідомлялось, що окупанти нічними обстрілами завдали нових руйнувань на Донеччині, є поранені.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті