Десять українських військових пройшли у Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

Десять українських військових пройшли у Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Нідерландів.

Згідно з повідомленням, українці навчилися обслуговувати всі важливі для льотчика-винищувача деталі, зокрема шоломи, кисневі системи та парашути на борту.

Навчання також включало складання та перевірку рятувального комплекту. Це дозволяє пілоту вижити протягом кількох днів після вимушеної посадки. 

"Навчання готує слухачів до всіх можливих ризиків, пов'язаних з місією F-16. Зрештою, це також забезпечить кращий захист українських пілотів", - йдеться в повідомленні.

Програма занять складена за кластером "Техніка безпеки польотів". "Пілоти F16 фактично віддають свої життя до рук військових, які обслуговують літак. У момент зльоту вони знають, що можуть покластися на знання та навички цих людей і що літак гаразд", - зазначають у Міноборони Нідерландів.

Нідерланди погодилися надати Україні щонайменше 24 літаки F-16. Нідерланди також є одним із ініціаторів створення Європейського навчального центру F-16 (EFTC) у Румунії. Наразі EFTC надано 11 літаків F-16.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті