Держінспекція енергонагляду перевірить справедливість розподілення електроенергію в областях

Державна інспекція енергетичного нагляду здійснить глибинну перевірку графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в областях. Про це 11 липня заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемаратону «Єдині новини».

За його словами, відомство тримає на постійному контролі питання застосування графіків та уважно слідкує за зверненнями громадян щодо несправедливого розподілу електроенергії.

«І ми вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії», — зазначив Слободян.

Він також заявив, що наразі лідером за кількістю скарг щодо несправедливого розподілу світла є Дніпропетровщина, тому з неї й почнеться поглиблена перевірка. Після цього регіону подібні ревізії проведуть ще у 5-6 областях.

Разом з цим голова Держенергонагляду наголошує, що графіків погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, зокрема, спекою.

«Водночас, є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо», — резюмував Слободян.

Нагадаємо, в "Укренерго" заявили, що ситуація з електропостачанням покращиться у серпні. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті