Депутати прийняли законопроєкт про збільшення бюджету-2024 ще на 500 мільярдів на військові потреби

Парламент прийняв в цілому законопроект №11417 щодо збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк в своєму Телеграм-каналі 18 вересня. 

За - 298 голосів.

"Таким чином видатки цього року становлять рекордні для України 3,73 трлн грн.", - зазначив нардеп.

Також народна депутатка Ірина Геращенко повідомила, що цей проєкт пропонує:

  • скоригувати  видаткову частину державного бюджету на 434 млрд. 603,5 млн. грн,
  • збільшити видатки за окремими бюджетними програмами на 500 млрд. 311,9 млн. грн (з них для сектору безпеки і оборони на 495 млрд. 311,9 млн. грн) та скоротити видатки та надання кредитів на 65 млрд.  708,4 млн. гривень;
  • надати можливість за рішенням КМУ та за згодою з відповідним кредитором спрямовувати кредити для реалізації інвест  проєктів.

Також пропонується:

  • спрямування залишків коштів з бюджету на відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування.
  • спрямувати кошти від підприємства  «Україна туристична» й  «Українського інституту інтелектуальної власності» на потреби Головного управління розвідки МО України.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала законопроект про збільшення податків на 58 млрд грн цього року та 137 млрд наступного. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті