Депутату Задорожньому, якого підозрюють у вимаганні хабаря, суд призначив 3 мільйони гривень застави

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) брав запобіжний захід народному депутатові Миколі Задорожньому., який  фігурує у справі про «відкат» на ремонті водогону в Сумській області. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро (НАБУ). 

Як повідомляється, Задорожньому (на фото) призначили понад 3 мільйони гривень застави з покладенням процесуальних обов’язків. Як пише «Суспільне», йдеться про такі обов’язки:

прибувати до слідчих, прокурорів, слідчого судді та суду за першою вимогою;

не відлучатися без дозволу за межі Києва;

утриматися від спілкування зі свідками;

носити електронний браслет.

Водночас прокуратура просила про запобіжний захід у вигляді застави розміром 5 мільйонів гривень та носіння електронного браслета.

«Я є найбільш зацікавленим. Заявляю, що не створював і не буду створювати проблем розслідуванню, для переховування немає підстав», — заявив на суді парламентар. 

Нагадаємо, нардепа Задорожного виключили зі "Слуги народу" після підозри у вимаганні. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті