Дії "ПриватБанку" по відношенню до переселенців неприпустимі - Верещук

Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук назвала неприпустимою поведінку державного "Приватбанку" щодо внутрішньо-переміщених осіб. Відповідну заяву міністерки опублікувала прес-служба Міністерства з питань реінтеграції.

"Люди скаржаться, що банк вимагає від них актуалізацію персональних даних. За допомогою мобільного додатку «Приват24» або на сайті фінустанови клієнтам треба оновити інформацію стосовно адреси проживання і додати документ, що підтверджує місце проживання. Додатково можуть вимагати копії документів, зокрема, довідки про взяття на облік ВПО (навіть якщо такі дані вже надавалися банку або клієнт не має статусу ВПО. В окремих випадках вимагають прибути до відділення. Інакше попереджають, що протягом серпня заблокують рахунок. 

Подібні вимоги банку та блокування рахунків є неприпустимими, зауважила віце-прем’єр Ірина Верещук під час наради, що була присвячена цій проблемі", - йдеться у заяві Мінреінтеграції.

Як повідомлялося раніше, центри надання адміністративних послуг надаватимуть переселенцям кілька нових видів послуг

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті