ДБР: У керівника Держекоінспекції Карпатського округу виявили понад 19 млн грн необґрунтованих активів

Державне бюро розслідувань України виявило у начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 млн гривень та ініціювало моніторинг способу життя чиновника Національним агентством з питань запобігання корупції. Про це ДБР повідомляє 12 серпня.

За результатами перевірки НАЗК підтвердило наявність у чиновника необґрунтованих активів.

Державне бюро розслідувань здійснює досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення чиновника (ч. 1 ст. 368-5 ККУ).

Працівники ДБР провели обшуки за місцем реєстрації та проживання посадовця та членів його сім’ї, а також обшуки у приміщеннях і автомобілях, які можуть бути незаконно набутими активами.

Були вилучені документи, а також зафіксовані відомості, що могли бути використані під час проведення моніторингу способу життя посадовця.

НАЗК встановлено, що протягом 2020–2023 років посадовець, члени його сім’ї та пов’язані з ними фізичні особи за його дорученням набули необґрунтованих активів на загальну суму 19 млн 313 тис. гривень.

Серед цих незаконних активів: два автомобілі преміумкласу. Один - 2023 року випуску, вартістю 9,4 млн гривень, інший - 2021 року випуску, вартістю 2,6 млн гривень; чотири квартири в Івано-Франківську сукупною вартістю понад 4 млн гривень; нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн гривень.

Як повідомлялося, замміністра енергетики України затримали на хабарі у півмільйона доларів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті