Дається взнаки дефіцит. Ігнат заявив, що росія стала застосовувати втричі менше "Калібрів"

Російські війська застосовують утричі менше ракет "Калібр", ніж інших ракет повітряного базування. Про це 7 липня в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"За даними Генштабу, розвідки, росія має можливість виробляти близько 30 "Калібрів" на місяць. Тому 10-15 "Калібрів" за одну атаку, носіїв у Чорному морі у них достатньо, а от ракет не дуже. Скільки можуть, стільки й застосовують. Було б більше, летіло б на нас більше цього мотлоху", - розповів він.

Ігнат зазначив, що РФ витратила стратегічний запас ракет на зимові удари по енергетиці України. Водночас зараз активно використовуються ракети С-300. Також використовуються і ракети Х-22.

"Однак Х-22 вони вже не виробляють. Це старі радянські ракети. За час повномасштабного вторгнення понад 150 Х-22 було випущено по Україні", - додав речник Повітряних Сил.

Ігнат додав, що зараз "Калібрів" випускають приблизно втричі менше, ніж ракети повітряного базування Х-101/Х-555.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росія не завдає масових ударів по Україні, бо збирає ракети "для чогось підступного".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті