Данія надасть майже $630 млн для закупівлі озброєння для ЗСУ через оборонну промисловість України

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим і міністром стратегічної промисловості Германом Сметаніним підписали протокол про продовження закупівлі зброї через українську оборонну промисловість на суму близько 4,2 млрд данських крон. Про це повідомляє Міністерство оборони Данії в неділю, 29 вересня, - пише NV.

«Важливо, щоб ми продовжували підтримувати боротьбу України за свободу всіма можливими способами. Тому я дуже радий, що Данія погодила з Україною загальні рамки того, як ми можемо найкраще використати 4,2 млрд данських крон ($629 млн — ред.), які надають ЄС і Данія», — зауважив Поульсен.

Зазначається, що закупівлі будуть профінансовані на 1,3 млрд данських крон (194,6 млн доларів), які уряд країни виділив на ці цілі, та 2,9 млрд данських крон (434,2 млн доларів) заморожених російських активів, які Данія має перевести в готівку від імені ЄС.

Як сказано в повідомленні, до кінця 2024 року планується поставити на фронт зброю і техніку українського виробництва, які будуть профінансовані Данією.

У міноборони Данії зазначають, що Поульсен перебуває в Києві напередодні Міжнародного форуму оборонних індустрій, що триватиме з 1 до 5 жовтня.

У червні Україна й Данія підписали меморандум щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників.

Статті

Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Всі статті