Четверо зеків з листопада по лютий "продавали" генератори, перебуваючи в місцях ув'язнення - прокуратура

Четверо ув'язненних з листопада 2022 року по лютий 2023 року "продавали" генератори, перебуваючи в місцях ув'язнення. Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру чотирьом раніше судимим чоловікам за фактами шахрайства (ч.3 ст.190 КК України).

За даними слідства, шахрайська схема діяла з листопада 2022 року по лютий 2023 року в умовах масштабних проблем з електропостачанням в Україні через обстріли країною-агресором.

Організував схему неодноразово судимий чоловік, який у той час утримувався в Київському СІЗО. Разом із трьома співкамерниками він розміщував у соцмережі оголошення про продаж генераторів.

Вони отримували від покупців передоплату у розмірі від 2 до 10 тис грн, обіцяючи відправити товар до певної дати. Затримку у відправці пояснювали тим, що вони начебто є військовослужбовцями, яких терміново відправили у «гарячі точки». У подальшому припиняли з покупцями зв’язок.

Органом досудового розслідування на даний час встановлено шестеро потерпілих від їх шахрайських дій.

Наразі за місцями утримання – у двох виправних установах та у Київському слідчому ізоляторі, проведено обшуки. Також проведено обшуки в осіб, пов’язаних з підозрюваними.

Вживаються заходи щодо встановлення усіх потерпілих від злочину, йдеться у повідомленні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті