Через обстріли в п'яти областях України на протязі доби зникало електропостачання - Міненерго

Минулої доби внаслідок обстрілів та бойових дій було знеструмлення споживачів у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській і Хмельницькій областях. Про це 27 жовтня повідомляє Міністерство енергетики України.

Як повідомляється, у Хмельницькій області під час повітряної тривоги вимикалося обладнання на одній із підстанцій, що призвело до знеструмлення підстанцій, побутових та промислових споживачів. Під час огляду виявлено загорання, пожежу ліквідовано. Живлення відновлено за резервною схемою.

На Дніпропетровщині внаслідок обстрілу території підстанції вимикалося обладнання, при цьому знеструмлювалися побутові споживачі та водоканал. Живлення відновлено.

У Донецькій області через бойові дії вимикалися повітряні лінії, знеструмлювалися підстанція та побутові споживачі.

 На Сумщині під час повітряної тривоги через дронову атаку знеструмлювались підстанції, побутові споживачі у двох областях, енергетичні об'єкти та місцева промисловість. Живлення відновлено.

 Крім цього, Міненерго інформувало про технічні причини збоїв у роботі системи.

"Хмельницька область: через технологічні порушення знеструмлювалися підстанції, побутові споживачі та залізниця (збоїв у русі поїздів не було). Живлення відновлено за резервною схемою", - сказано в повідомленні.

Загалом, минулої доби енергетики відновили живлення для 218582 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

"На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 528 населених пунктів", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, на Сумщині рятувальники тричі за ніч ліквідовували пожежі, що виникли внаслідок ворожих ударів. 

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті