Через негоду знеструмлено 96 населених пунктів у чотирьох областях - Міненерго

Через негоду на ранок 4 серпня знеструмлено 96 населених пунктів у Київській, Сумській, Чернігівській та Запорізькій областях. Про це повідомило Міністерство енергетики України 4 серпня.

Як зазначається 4 серпня планові відключення електроенергії не будуть застосовуватися шостий день поспіль.

За даними Міненерго, минулої доби енергетики відновили живлення для 10 123 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій і технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок неділі залишалися без електропостачання 492 населені пункти.

За інформацією міністерства, протягом минулої доби в південному регіоні країни короткостроково відключали високовольтну повітряну лінію, що з'єднує енергосистеми України з Молдовою. Через технологічні порушення на підстанції знижувалася напруга, розвантажувалися об'єкти ВДЕ-генерації. Живлення відновлено. Крім того, через низові пожежі, спричинені грозою, вимикалася високовольтна повітряна лінія.

"Центральний регіон: відключалася високовольтна повітряна лінія. Причина - пошкодження на ділянці, що проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до її обслуговування)", - зазначили у відомстві.

Також знеструмлювали підстанцію і споживачів у північному регіоні. Живлення відновлено за резервною схемою.

Минулої доби стався летальний випадок унаслідок падіння дерева на повітряну лінію в Тернопільській області.

"Унаслідок падіння дерева на повітряну лінію обірвався дріт, що впав на паркан. Людина, намагаючись його перелізти, наблизилася на небезпечну відстань і була смертельно уражена струмом", - повідомили в Міненерго.

Як повідомлялося напередодні, понад 5 тисяч споживачів у Донецькій, Сумській та Херсонській областях було знеструмлено через обстріли

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті