Буданов заявив, що Telegram є загрозою національній безпеці

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов називає месенджер Telegram загрозою українській національній безпеці. Про це Буданов заявив під час інтерв’ю "Радіо Хартія".

"Telegram – це шкідливо. Я ніколи не боявся цього казати. Це загроза нашій національній безпеці. Я це кажу абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили. Telegram – це головне джерело отримання інформації у суспільстві згідно з нашими дослідженнями. Він обігнав абсолютно усе.

Я не за те, щоб його просто взяти й закрити. Це досить важко зробити, але можливо. Я виступаю за те, щоб "офізичити" усі телеграм-канали.

Якщо ти хочеш віщати якісь новини – будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли, що це канал громадянина РФ або громадянина України. І тоді у нього є відповідальність", - заявив Буданов.

Він також додав, що заблокувати Telegram, як це було з "Однокласниками" та "Вконтакте", технічно важче, але можливо, а от Twitter очільник ГУР назвав нешкідливим.

Нагадаємо, в "Укренерго" попередили про фейкові Telegram-канали, що маніпулюють даними про відключення світла. 

Як повідомлялося, у месенджері Telegram з'явилася функція скарг на повідомлення в приватних чатах. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті