Буданов заявив, що повернути Крим військовим шляхом легше, ніж Донбас

Начальник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов вважає, що повернути анексований Крим військовим шляхом легше, ніж окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це він сказав випускникам Київської школи економіки, повідомляє Forbes.

За його словами, державам, які хотіли захопити Крим, завжди це вдавалося, бо «не втримували перешийки, і все одразу руйнувалося». Тому «фортеця Крим» — це «міф», вважає Буданов.

Він пояснює, що відвоювати півострів можна, зруйнувавши комунікації з російського боку та здійснюючи тиск з боку материкової України: «І тоді все — Крим ізольований».

Також Буданов заявив, що повернути Крим «набагато легше», ніж Донбас, де довжина фронту становить 1000 км, а його глибина — понад 200 км.

«Коли я кажу, що ми зайдемо в Крим, то ми туди вже заходимо», — впевнений начальник української розвідки.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не знає, чи поверне Україна Крим, але вірить, що поверне Донецьк і Луганськ. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті