Британські пілоти відпрацьовують ближній бій для протидії росії

Командувач Королівських військово-повітряних сил Майк Вігстон заявив, що британські пілоти посилено тренуються, щоб бути готовими відобразити потенційну російську загрозу Сполученому Королівству та його союзникам по НАТО. Про це повідомляє ВВС News 16 липня.

“У мене немає жодних сумнівів у тому, що це пряма та явна загроза, для протидії якій ми й тренуємось. Звичайно, ми сподіваємося, що до цього не дійде і що спрацює політика стримування, але якщо настане день, коли росія розв'яже агресію щодо члена НАТО, ми маємо бути готовими», – сказав Вігстон.

За його словами, особливий акцент робиться на відпрацюванні ближнього бою: у британських пілотів нинішнього покоління в цьому не так багато досвіду, розповів він, виступаючи на найбільшому у світі авіасалоні RIAT.

"Сьогодні росія - найявніша загроза британській та європейській безпеці - просто подивіться на її поведінку не лише в Україні, а й до цього в Грузії", - додав військовий.

Як раніше повідомлялося, кандидат у прем'єр-міністри Британії обіцяє путіну забезпечити поразку в Україні.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті