Британська розвідка оцінила, як втрата літака А-50 вплине на боєздатність авіації РФ

Українські сили 14 січня 2024 року уразили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління Іл-22. Це, ймовірно, обмежить боєздатність російської авіації. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що ураження розвідувального літака А-50 має важливе значення для України. Ймовірно, тепер Росія буде змушена переглянути обмеження зони польоту своїх літаків.

За словами розвідки, A-50 має вирішальне значення для російського повітряного нагляду над зонами бойових дій.

Військово-повітряні сили росії, за даними Великої Британії, мають 8 літаків А-50, які, ймовірно, можуть покрити безпосередні оперативні наслідки. Однак збільшення навантаження на інші літаки, що залишилися, у поєднанні з втратою екіпажу, ймовірно, обмежить довгострокову стійкість місії.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і Повітряні сили у понеділок, 15 січня, підтвердили знищення російських літаків А-50 та Іл-22.

Як повідомлялося, мертвих льотчиків збитого ЗСУ російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 знайшли під окупованим Бердянськом.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті