Британія запровадила санкції проти генерала ЗС РФ, який запустив фейк про «бойових комарів» для України

Великобританія запровадила санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РЗБЗ) Збройних сил РФ та їхнього начальника, генерал-лейтенанта Ігоря Кирилова. Це випливає з повідомлення на сайті британського уряду, - повідомляє The Moscow Time.

В обґрунтуванні санкцій йдеться про те, що вони були введені через застосування РХБЗ «варварської хімічної зброї» в Україні - хлорпікрину. Однак, де і коли його було використано, не уточнюють.

Зі свого боку, Кирилова британський уряд назвав «рупором кремлівської дезінформації, який поширював брехню, щоб приховати ганебну і небезпечну поведінку Росії».

Лондон стверджує, що російський генерал-лейтенант несе відповідальність за сприяння «забороненій діяльності, пов'язаній із хімічною зброєю».

Введені Лондоном обмеження передбачають заборону на в'їзд, а також заморожування активів на території Великої Британії, якщо їх буде виявлено.

Кирилов під час війни неодноразово звинувачував Збройні сили України (ЗСУ) в застосуванні хімічної зброї. У жовтні він заявив, що українська армія використовувала хімзброю, вироблену на Заході, у місті Суджі Курської області. За його словами, ЗСУ били касетними боєприпасами DM-105 калібру 155 мм, які містили хлор, а також отруйні речовини задушливої дії.

У 2022 році Кирилов повідомив про біолабораторії в Україні, які «курируються США» і в яких «американські замовники» збиралися зробити комарів переносниками жовтої лихоманки, а також лихоманок денге і Зіка.

Пізніше Кирилов попереджав, що комарі-переносники вірусів перебувають на «високому технічному рівні готовності» до застосування проти російської армії. У зв'язку з цим Росія підготувала резолюцію, що засуджує США, і виставила її на голосування в Раді Безпеки ООН. Однак документ, у якому йшлося про американські біолабораторії та безпілотники з «бойовими комарами», провалився - за його ухвалення проголосували тільки сама Росія і Китай, проти виступили США, Велика Британія і Франція, а решта 10 членів Ради утрималися від голосування.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті