Бригади ЗСУ, які проходили навчання у країнах НАТО, відмовилися від тактики США під час свого контрнаступу – NYT

Українські військові, які проходили навчання у країнах НАТО, перестали під час контрнаступу спиратись на тактику ведення бойових дій США – вони повернулись до тактики, "яку знають найкраще". Про це повідомляє The New York Times.

"Українська армія наразі відмовилася від американських бойових методів і повернулася до тактики, яку знає найкраще, – пише видання. – Перші кілька тижнів довгоочікуваного контрнаступу України не пішли на користь українським військам, які були навчені та озброєні Сполученими Штатами та їхніми союзниками".

Зазначається, що українські війська, оснащені передовою американською зброєю та оголошені авангардом великого наступу, загрузли в щільних російських мінних полях під постійним вогнем артилерії та бойових вертольотів.

"Одиниці загубилися. Один загін затримав нічну атаку до світанку, втративши перевагу, – йдеться в повідомленні. – Інший виявився настільки поганим, що командири взагалі прибрали його з поля бою".

Підкреслюється, що ,за словами офіційних осіб США та незалежних аналітиків, тепер українські бригади, навчені на Заході, намагаються змінити ситуацію. Українські воєначальники змінили тактику, зосередившись на тому, щоб вимотати російські сили за допомогою артилерії та ракет великої дальності, замість того, щоб кидатися на мінні поля під вогнем. На півдні країни відбувається нарощування військ, при цьому друга хвиля навчених на Заході сил починає здебільшого дрібномасштабні атаки, щоб пробити позиції росіян.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив про те, що табу на удари по РФ зброєю українського виробництва немає.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті