У застосунку "Резерв+" тепер можна побачити статус броні від мобілізації

У застосунку "Резерв+" тепер має відображатися актуальний статус бронювання від мобілізації. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко  25 червня у Фейсбуці.

"Ви просили — ми зробили! Актуальний статус бронювання тепер відображається у 340 000 громадян в Резерв+", - пише вона.

Також Черногоренко пояснила, що відсоток людського фактору в помилках ТЦК щодо внесення інформації про громадян до реєстру Оберіг залишається високим. Не завжди ТЦК вносять інформацію щодо броні до реєстру. Інколи це забирає тижні, а то й місяці.

"Цифрова команда Міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Взяли накази про бронювання у Мінекономіки та занесли 340 000 записів до реєстру Оберіг. Щоб актуальна інформація про бронь відображалась в електронних військово-облікових документах наших громадян", - пише заступниця міністра.

Вона розʼяснила і як оновити документ.

"Натисніть три крапки справа від документу. Виберіть «оновити документ». Після цього ви побачите свій актуальний статус. Якщо ваше бронювання було лише на папері, статус «Заброньовано» з'явиться в застосунку.Якщо ваша бронь ще триває, але в застосунку цього не було — новий термін має відобразитись в Резерв+", - повідомила Черногоренко.

Вона акцентувала, що щоби бронювання відобразилось в електронному документі, не потрібно йти до ТЦК.

При цьому частину наказів про бронювання ще не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу.

"Проте ми вже працюємо над чітким та прозорим алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в Резерв+", - додає замміністра.

Вона також нагадала, що разом з Мінцифрою та Мінекономіки готується бета-тестування послуги електронного бронювання для підприємств. 

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті