Боєприпаси, системи ППО, бронетехніка та безпілотники: Зеленський зустрівся із представниками британських оборонних компаній

Президент України Володимир Зеленський провів важливу зустріч із представниками британських оборонних компаній. Про це він повідомив у Телеграм ввечері 18 липня.

"Серед ключового – обговорили перспективи спільного оборонного виробництва, насамперед боєприпасів, систем ППО, гармат, бронетехніки та безпілотників", - зазначив Президент.

"Велика Британія стала першою європейською країною, яка надала Україні летальну зброю, танки, далекобійну зброю. Саме з Великою Британією ми підписали першу безпекову угоду. І ми й далі поглиблюємо нашу співпрацю в оборонній галузі", - підкреслив Глава держави.

"Голос Америки" повідомляє, що із Зеленським зустрілися керівники британських компаній, що працюють в оборонному секторі, як-от BAE Systems і Babcock International Group.

На зустрічі із Зеленським у Лондоні також були присутні представники компаній Thales, MBDA і KBR, міністр оборони Великої Британії Джон Хілі та міністр зовнішньої торгівлі Джонатан Рейнольдс, зазначається в повідомленні.

«На сьогоднішній зустрічі з лідерами галузі я наголосив, що уряд продовжить працювати в партнерстві з промисловістю і наголосив на необхідності збільшення промислового виробництва життєво важливого військового обладнання як для України, так і для наших власних збройних сил», - заявив Джон Хілі.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті