Боти Кремля поширюють фейковий кліп Little Big із пародією на Олімпіаду в Парижі - мільйони переглядів

Пов'язані з російською владою боти почали активно поширювати серед іноземців ролик, зроблений у стилістиці групи Little Big, який висміює майбутні Олімпійські ігри в Парижі. Про це розповіли пабліку «Агентство» в проєкті «Блокувальник ботів».

У ролику «мер Парижа Анн Ідальго» стріляє в мігрантів, дівчина б'ється на боксерському рингу з чоловіком у перуці (ймовірно, так автори ролика зобразили транс-персону), а «президент Франції Еммануель Макрон» підкладає допінг європейським спортсменам.

Крім фейкових образів Макрона та Ідальго, у кліпі з'являється і згенерований нейромережею соліст Little Big Ілля Прусікін.

При цьому в ролику знялися і реальні люди. Серед них - маловідомі моделі, танцюристи й артисти, з'ясувало «Агентство», вивчивши їхні соцмережі.

За даними «Блокувальника ботів», ролик поширюють боти з мережі «Двойник», які працюють на західну аудиторію. Відео виклали англійською, арабською, німецькою, іспанською, французькою, німецькою та іншими мовами. Його подивилися вже щонайменше 7,1 млн користувачів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті