Близько 100 мігрантів, які прийняли російське громадянство, вирушили до військкомату після рейду на овочебазі в Петербурзі

Російська поліція провела рейд на овочебазі в Петербурзі і відвезла до військкомату близько 100 мігрантів, які прийняли російське громадянство, з посиланням на МВС росії пише "BBC News. Русская служба" 16 серпня.

"Як повідомляє МВС, поліцейські в Петербурзі провели дводенний рейд на Софійській овочебазі та доправили до районного військкомату приблизно 100 нещодавніх іноземців - мігрантів, які отримали російські паспорти, але не стали на військовий облік", - ідеться в повідомленні.

"З точки зору основної мети рейду ця категорія громадян оперативного інтересу не становить. Утім, користуючись нагодою, поліцейські не втрачають можливості додаткової просвіти росіян: громадянство дає не тільки права, а й обов'язки. У тому числі конституційний обов'язок військової служби", - цитує видання повідомлення пресслужби МВС.

Перевірку мігрантів на постановку на військовий облік у відомстві назвали "новою опцією" в рамках профілактичних міграційних рейдів.

Раніше повідомлялося, що Кремль готується мобілізувати кілька сотень тисяч осіб для створення нових військових формувань.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті