Блінкен зустрінеться з Ван Ї на полях ООН. Серед тем для обговорення - війна в Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який приїхав до Нью-Йорка, щоб виступити з промовою на саміті "ООН майбутнього" та приєднатися до брифінгу високого рівня Ради Безпеки ООН щодо України, щоб підкреслити, що навмисна агресивна війна Росії проти України є фундаментальним порушенням Статуту ООН і підриває стабільну та відкриту міжнародну систему, проведе, низку зустрічей з представниками різних країн, - повідомляє "Дзеркало тижня".

Чи не найважливішою з них можна назвати зустріч з главою МЗС Китаю Ван Ї.

"Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ Китаю Ваном Ї 27 вересня на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку", - повідомив Держдеп.

Зустріч між найвищими дипломатами двох країн відбувається на тлі напруженості у відносинах двох найбільших економік світу з приводу низки ключових глобальних питань, серед яких одне з головних місць займає війна в Україні, - передає "Голос Америки".

США звинувачують Китай у поставках устаткування та матеріалів для воєнної машини Кремля. Вашингтон ввів санкції проти китайських компаній, що постачають ключові компоненти для російського ВПК.

Китай же позиціонує себе як миротворець у війні і разом із Бразилією просуває мирні пропозиції, які Україна та її союзники вважають неприйнятними.

Цього тижня Пекін активізував свої зусилля під час Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, щоб розширити підтримку своєї ініціативи і долучити до неї більше країн Глобального Півдня.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті