Біля Аляски винищувачі США та Канади перехопили російські й китайські бомбардувальники. У Пентагоні і Держдепі США дали коментар

Американські і канадські винищувачі NORAD перехопили два російські бомбардувальники ТУ-95 і два китайські бомбардувальники H-6 в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски, у Пентагоні і Держдепі США це прокоментували. Про це повідомив "Голос Америки" 25 липня.

"Літаки Росії та КНР залишалися в міжнародному повітряному просторі і не входили в суверенний повітряний простір Америки чи Канади, повідомляє NORAD, Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки. Ця діяльність Росії та КНР у зоні ППО Аляски не розглядається як загроза, й американські та канадські сили продовжать відстежувати діяльність супротивників поблизу Північної Америки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інцидент стався 24 липня.

Пізніше у Пентагоні і Держдепі США прокоментували перехоплення російських і китайських бомбардувальників, назвавши це "загрозою безпеці США".

"Це загроза безпеці Сполучених Штатів", – заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу 25 липня, пише "Голос Америки".

Він нагадав, що у Вашингтоні вже упродовж тривалого часу стурбовані тим, як розвивається військове співробітництво між Китаєм і Росією і тим, як Китай "продовжує підживлювати війну Росії проти України" за допомогою китайських компаній оборонної промислової бази.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що і нещодавні спільні польоти російських і китайських літаків "не стали несподіванкою".

"Ми уважно моніторили ці літаки, відстежували їх та перехопили. Це демонструє, що наші збройні сили весь час напоготові, і що у нас є дуже хороші можливості спостереження", - сказав Остін.

Він відзначив, що росія і Китай "здійснили політ таким чином" вперше, проте не вдавався у деталі розвідданих.

Щодо повідомлення, яке надсилають росіяни та китайці (міністерство оборони РФ повідомило 25 липня, що воно підняло винищувач Су-27 для супроводу двох британських винищувачів Typhoon і літака-розвідника RC-135 над Чорним морем. - "ОстроВ"), Остін зазначив: "Я скажу вам, яке повідомлення надсилаємо ми. І воно полягає в тому, що ми збираємось бути напоготові, ми є напоготові, і ми завжди будемо напоготові. Ми будемо захищати націю".

Якщо для Сполучених Штатів Америки виникне виклик або загроза, сказав Остін, американські війська "будуть діяти правильно". А стосовно того, чи "випробовують нас супротивники в цей конкретний час чи ні", Остін сказав, що вони "завжди випробовують" США.

Раніше повідомлялось, що Остін провів телефонну розмову з міністром оборони РФ Бєлоусовим.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті