Бесіди про допомогу Україні. У Берліні відбудеться конференція мережі «Вікно відновлення»

Мережа «Вікно відновлення» 10 червня в Берліні проведе неформальний захід під назвою Ukraine Recovery Talks. Це зібрання для представників влади, донорів, держсектору та німецьких ЗМІ. Про це команда організаторів повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Мета зустрічі, яка відбудеться напередодні Конференції з відновлення України, - наголосити на вирішальній ролі ЗМІ у відбудові України та презентувати нову модель взаємодії ЗМІ та громадського сектору - мережу “Вікно відновлення”, підтримувану британським урядом», - ідеться в повідомленні.

Команда «Вікна відновлення» розповість, чому об'єдналися понад 80 ЗМІ, громадських організацій та аналітичних центрів в Україні, як працює створена мережа та агрегатор recovery.win, чому мережа фокусується на місцевих ЗМІ та репортажах про відновлення під час війни.

Партнери та учасники мережі поділяться своїм досвідом використання журналістських рішень у репортажах про відновлення, поточним станом журналістських розслідувань та використанням VR-технологій для документування руйнувань і відновлення.

Крім того, партнери з державного сектору також розкажуть про те, як штучний інтелект може допомогти у відновлювальних роботах, як місцеві ініціативи можуть призвести до масштабних змін, а також про важливість підтримки відбудови українськими ЗМІ.

На захід запрошені представники посольства Великої Британії в Україні, посольства України в Німеччині, Європейського центру свободи преси та ЗМІ, Німецького фонду Маршалла та інших неурядових організацій.

Також учасники заходу матимуть змогу особисто дізнатися більше про мережу «Вікно відновлення» та зробити свій внесок у реалізацію ініціативи зі швидкого відновлення - заміни розбитих вікон у харківській школі, що постраждала від обстрілу.

Заінтерсованим взяти участь, можна зв'язатися з організаторами за адресою [email protected]

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті