Бельгія відправила в Данію 50 солдатів і два літаки для навчання українських пілотів на F-16

Бельгія на вісім тижнів відправляє в Данію 50 своїх солдатів і два літаки для навчання українських військових на F-16, - повідомляє Beldefnews.

"У понеділок міністр оборони Людівін Дедондер і глава військового відомства адмірал Мішель Хофман вирушили до Данії, щоб зустрітися із загоном із приблизно п'ятдесяти солдатів, які наразі проводять навчання українських військовослужбовців на F-16. Бельгійський загін і два наших F-16 перебувають на данській землі вже кілька днів. Вони пробудуть там вісім тижнів. Мета: навчити українських пілотів, техніків і планувальників місій", - пише видання.

"Як міністр, я пишаюся тим, що наш авіаційний компонент може взяти участь у цій найважливішій програмі підготовки українських пілотів, допоміжного і технічного персоналу. Для експлуатації парку літаків F-16 технічний бік не менш важливий, ніж льотний, тому Міністерство оборони працює з нашими партнерами з бельгійської оборонної промисловості не лише над підготовкою технічних спеціалістів, а й над тим, щоб вони набули навичок, необхідних для керування літаками", - цитує міністерка оборони Людівін Дедондер.

Зазначається, що в другій половині 2024 року в Данії знову буде розміщено 50 військовослужбовців і 2 літаки F-16.

"Оборонна підтримка України нашими союзниками не припиняється. Співпраця в рамках коаліції Air Power є чудовою", - наголосила глава оборонного відомства.

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті