Байден заявив, що ураган "Мілтон" завдав збитків на $50 млрд

Ураган "Мілтон", за попередніми оцінками, завдав збитків на $50 млрд. Про це заявив президент США Джозеф Байден на пресконференції в Білому домі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За оцінками експертів, тільки від одного урагану "Мілтон" – і це тільки перші оцінки – збитки можуть бути більшими, можуть бути меншими, але, за оцінками, вони становили близько 50 млрд доларів", - заявив Байден..

Він зазначив, що внаслідок урагану залишилися без електрики понад 3 млн осіб, але завдяки "самовідданій роботі" 50 тис. енергетиків із 43 штатів США і Канади було відновлено енергопостачання для 1 млн осіб.

"І ще одне важливе завдання – розбір завалів. FEMA (Федеральне агентство з управління в надзвичайних ситуаціях США), Інженерний корпус і Національна гвардія Флориди зараз працюють на місцях, допомагаючи штату розчищати завали, щоб знову відкрити дороги і найважливіші порти", - сказав президент США..

Також Байден зазначив, що Берегова охорона США докладає зусиль для відновлення роботи порту Тампа, який доставляє велику кількість палива та інших товарів, відіграючи важливу роль в економіці регіону.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з Байденом для обговорення Плану перемоги у Вашингтоні

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті