Байден таки планує візит до Німеччини наступного тижня

Президент США Джо Байден компенсує свій скасований візит до Німеччини найближчої п'ятниці, повідомляє Der Spiegel, якого цитує Bild.

«Запланована зустріч глав західних держав і урядів у Рамштайні на підтримку України, яка була скасована після повідомлення про скасування візиту Байдена, не буде перенесена. Це пов'язано з турне президента України Володимира Зеленського Європою, яке вже відбулося», - повідомляє видання.

Замість державного візиту тепер заплановано значно скорочений робочий візит. 

Через ураган «Мілтон» Байден скасував заплановану велику поїздку до Німеччини. Наразі підготовку до візиту в Берлін відновлено. На п'ятницю заплановані зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцем і федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Однак замість офіційного банкету і безлічі почесних прийомів програма, як повідомляється, сильно скорочена. 

Під час короткого візиту продовжать обговорювати заплановані теми, включно з подальшою спільною підтримкою Заходу для України та ситуацією з війною на Близькому Сході. 

Візит Байдена до Берліна також стане свого роду прощальним виступом, оскільки в листопаді відбуваються вибори в США. Байден не балотуватиметься на другий термін, замість нього за посаду президента боротиметься віцепрезидент Камала Гарріс проти Дональда Трампа.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті