Байден, Шольц, Макрон і Стармер: Ми будемо на боці України стільки, скільки буде потрібно

У п'ятницю, 18 жовтня, в Берліні відбулась чотиристороння зустріч між президентом США Джо Байденом, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Франції Емманюелем Макроном та прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, під час якої лідери зобов'язалися посилити підтримку України. Про це повідомляє CBS News, - пише Еспресо.

Під час зустрічі Байден наголосив на важливості підтримки України, враховуючи наближення складної зими.

"Оскільки Україну чекає важка зима, ми повинні - ми зобов'язані - зберегти нашу рішучість, наші зусилля і нашу підтримку, - наголосив Байден. - І я знаю, що ціна велика. Не робіть помилки, вона мізерна у порівнянні з вартістю життя в світі, де панує агресія, де великі держави нападають і залякують менші просто тому, що вони можуть".

Шольц також заявив, що Німеччина "буде стояти поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно", вказавши на запланований міжнародний кредитний пакет у розмірі 50 млрд доларів, який фінансуватиметься коштом відсотків від прибутків від заморожених російських активів.

"Наша позиція чітка: ми підтримуємо Україну настільки сильно, наскільки це можливо", - додав Шольц.

Він також наголосив на важливості уникнення прямої участі НАТО у війні. 

Крім того, Шольц високо оцінив зусилля президента Байдена у консолідації глобальної підтримки України.

"Саме завдяки вашому лідерству плани Путіна провалилися, і Україна не була захоплена протягом кількох днів, - додав він, звертаючись до Байдена. - Разом ми віддані суверенітету і цілісності України, щоб Росія не змогла підкорити Україну силою. Ми будемо на боці України стільки, скільки буде потрібно".

Прем'єр-міністр Британії Кір Стармер оцінив ситуацію в Україні як надзвичайно складну, але зазначив, що Росія поступово слабшає, витрачаючи 40% свого бюджету на війну, передає Politico.

"Хоча ситуація є неймовірно складною, правда і те, що Росія стає слабшою, - зауважив він. - Ця війна поглинає 40% їхнього бюджету. Минулого місяця Росія зазнала найбільших щоденних втрат."

За підсумками зустрічі усі лідери наголосили на своїй рішучості підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті