Байден про мир: Росія більше ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупує Україну! 

Президент США Джо Байден в інтерв'ю журналу Time заявив, що мир в Україні буде можливий без вступу до НАТО, але з достатньою кількістю зброї, щоб захиститися від Росії. Про це йдеться в повній розшифровці, яку дало видання The Moscow Time.

Зокрема, наведено такі слова Байдена:

«Дивно, що ніхто про це не пише, про те, що сталося [за час війни в Україні]. Російська армія знищується. Ви не про це пишете. А вона була дійсно знищена. Це перше.

Друге. НАТО стала значно сильнішою, ніж була, коли я вступив на посаду. Я зібрав заново [альянс]. І не тільки я відновив НАТО, а й зробив її найсильнішим альянсом у світовій історії, зміг розширити його. Після однієї із зустрічей «сімки» в Європі я повернувся додому і зателефонував президенту Фінляндії - тому що коли я перед цим зустрічався з Путіним, той сказав, що хотів би бачити фінляндизацію НАТО. Я відповів, що він він доб'ється не фінляндизації НАТО, а натоїзації Фінляндії. Тоді всі подумали, що я збожеволів.

І знаєте, що було далі? Я це зробив. Я це зробив. Ми, як і раніше, найсильніша нація. У нас найпотужніший альянс. Але, на жаль, ми постійно уникаємо говорити про наслідки, які спричинить успіх Росії в Україні. [Путін говорить про вторгнення в Україну], що це частина відновлення СРСР. Ось у чому справа! Він хотів би повернутися в ті дні, коли, окрім НАТО, існувала й інша організація, [Варшавський договір], до якої входили Польща і всі інші. Але відтоді багато чого сталося, і ми змогли [зібрати нову НАТО]. До речі, ми витратили багато грошей в Україні, але Європа витратила більше грошей, якщо рахувати Європу разом узяту, на боротьбу проти Росії.

Мир в Україні буде виглядати так, що Росія більше ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупує Україну. Ось як буде виглядати мир. Але це не означає, що [Україна] обов'язково стане частиною НАТО. Це означає, що ми налагодимо [з Україною] такі самі відносини, як і з іншими країнами, куди ми постачаємо зброю, - щоб усі вони могли себе захистити. Я не готовий підтримати натоїзацію України.

Я загалом провів місяць в Україні, коли був сенатором і віцепрезидентом. Я бачив там значну корупцію. Це справді дуже складна проблема.

Але якщо ми коли-небудь дозволимо, щоб Україна зазнала поразки, запам'ятайте мої слова: ви побачите, як піде Польща, як підуть усі країни, розташовані вздовж нинішнього кордону Росії, від Балкан до Білорусі, як їм усім доведеться самим влаштовуватися».

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті