Американські сенатори Ліндсі Грем та Річард Блументал підтримали операцію ЗСУ у Курській області РФ

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем та його колега від Демократичної партії Річард Блументал підтримали військову операцію України в Курській області Росії. Про це вони заявили під час брифінгу на Михайлівській площі в Києві, повідомляє hromadske.

Грем переконаний, що Україна має повне право проводити військові операції на території росії, аби захистити себе.

«Те, що Україна зараз робить у Курській області, — це неймовірно! Так тримати! Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, багато хто не вірив, що Україна вистоїть. Але зараз ми бачимо, що Україна не просто вистояла, Україна стала сильнішою», — заявив він. 

За словами сенатора, США мають зняти всі обмеження щодо застосування американської зброї для ударів по території росії. Він додав, що попри наявність в України винищувачів F-16, необхідно посилити військову підтримку Києва, щоби «наблизити перемогу».

Блументал підтримав колегу щодо бойових дій на території РФ. Обидва політики запевнили, що Сполучені Штати мають намір підтримувати Україну в довгостроковій перспективі.

Окрім того, сенатор Грем вважає, що настав час надати Україні запрошення приєднатися до НАТО і «бажано вже цього року»: «Я прошу президента [Джо Байдена], перш ніж залишити посаду, переконатися, що це запрошення було надіслано». 

Серед іншого, республіканець згадав і про корисні копалини, зокрема літій, в Україні — каже, що країна «сидить на близько трильйоні доларів». Він вважає, що необхідно укласти угоду між США, Західними союзниками та Україною щодо видобутку літію. 

Так, ці корисні копалини створять нові робочі місця, зміцнять стратегічне партнерство Києва зі США, допоможуть Заходу й «не потраплять у руки Путіна», переконаний політик.

Нагадаємо, Путіну доповіли, що 28 населених пунктів Курської області РФ "перебувають під контролем противника". 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті