Агентство ООН у справах біженців виділить $100 млн, аби допомогти Україні підготуватися до зими

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді оголосив про надання Україні $100 млн на підготовку до третьої зими в умовах повномасштабного вторгнення РФ. Про це повідомило Міненерго.

Також Гранді, який прибув із робочим візитом до Харкова, передав десять генераторів для громад Харківської області як початковий внесок у діяльність уряду щодо забезпечення альтернативних джерел електроенергії та роботи критично важливих служб.

"Харків посідає особливе місце у нашій діяльності з підтримки переміщених людей в Україні. Мене глибоко зворушила стійкість і рішучість людей у Харківській області, які вирішили залишитися, попри те, наскільки близько до кордону вони перебувають, і на щоденну загрозу повітряної тривоги або інших ризиків. Постійні обстріли енергетичної інфраструктури України, ймовірність того, що люди будуть жити без тепла та електроенергії й будуть, можливо, змушені покинути свої будинки цієї зими, означають, що зараз нам потрібно готуватися і робити критично важливі інвестиції", - сказав Верховний комісар.

Своєю чергою заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зазначила, що надана допомога посилить нашу енергосистему й дасть змогу краще підготуватися до наступного опалювального сезону. Україна працює над відновленням усього пошкодженого обладнання, підкреслила посадовиця.

Як повідомлялося, у Кабміні доручили очільникам ОВА обстежити освітні заклади щодо готовності до опалювального сезону. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті