У Кабміні доручили очільникам ОВА обстежити освітні заклади щодо готовності до опалювального сезону

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду з головами обласних військових адміністрацій щодо завершення навчального року та підготовки до наступного. Про це Шмигаль повідомив у Телеграм 27 червня.

"Заслухали інформацію Міністра освіти і науки Оксена Лісового щодо відновлення освітніх закладів, забезпечення їх укриттями, забезпечення учнів підручниками та шкільними автобусами. За інформацією МОН, у 2024 році очно працюють понад 7,3 тисячі шкіл (58%), де навчається більш ніж 1,7 млн учнів. 2,4 тисячі (19%) шкіл працюють дистанційно та 2,8 тисячі (22%) - змішано", - написав Шмигаль.

За його словами, на сьогодні в навчальних закладах понад 12 тис. генераторів, і до кінця навчального року близько 50% шкіл могли забезпечити освітній процес завдяки альтернативним джерелам живлення.

"Керівникам областей дав завдання обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону", - додав він.

Крім того, на нараді приділили увагу питанню безбар'єрності в освітніх закладах.

"Ще одна важлива тема - навчання українських дітей за кордоном. Маємо надати їм усі можливості для вивчення української програми та збереження зв’язків із батьківщиною", - наголосив прем'єр.

Шмигаль зазначив, що міністерства, зі свого боку, за підсумками наради мають опрацювати пропозиції щодо кожного питання та винести відповідні рішення на розгляд уряду.

Як раніше повідомлялося, у дев'яти громадах Донеччини через активні бойові дії неможливо розпочати підготовку господарчих об’єктів до зими. 

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті